Egészség kategória bejegyzései

Tavaszi megújuláskor gondoljuk a lábainkra is

Hurrá, úgy tűnik, végre megérkezett a jó idő! A téli sál sapkát és meleg kabátot könnyű tavaszi öltözékre cserélhetjük és az étkezésünkbe is lassan, de biztosan bekerülnek majd a frissen termő, helyi alapanyagok, zöldségek és gyümölcsök. Ilyenkor sokan böjtölnek, hogy testüket megtisztítsák és feltöltsék a szükséges és pótlandó vitaminokkal. A tavaszi fáradság leküzdése ellen több időt töltünk a szabadban és könnyebben rávesszük magunkat a szabadtéri sportolásra is, mint például a biciklizés, vagy a tempósabb séta. Ne feledkezzünk el azonban arról, hogy lábunknak is szüksége van arra, hogy a téli zárt cipőkből könnyű és légáteresztő lábbélibe bújjon. Az mbt cipőbolt polcain már megjelentek a legújabb tavaszi modellek, az új mbtcipokollekció darabjai közül pedig bárki találhat tetszésének megfelelőt. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Különleges infrabicikli

Mi az az infrabicikli? – kérdeznek vissza néhányan talán meglepve, holott egy Budapest XVI. kerületi alakformáló- és masszázsszalonban könnyedén kipróbálható az egészségmegőrzés egyik forradalmi és népszerű eszköze. Az InfraSlimX infrabicikli egészen sokoldalú eszköz, fekvő kerékpár, amely ötvözi a vákuum, az infrasugárzók, a kollagén-fényterápia, valamint az oxigén-, az ózon- és az aromaterápia előnyeit. Az infrabiciklin a különböző funkciók egymásra épülnek és felerősítik a hatásokat, ennek köszönhetően javul az állóképesség, enyhülnek a narancsbőr tünetei, rugalmasabb lesz a bőr, formálódik az alak és ami a legfontosabb: egészségesebbek leszünk.  Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Használjunk szájvizet vagy sem?

A televízióban és az interneten is rengeteg helyen jönnek szembe velünk a különböző szájvíz reklámok. Ha pedig bemegyünk egy szupermarketbe garantáltan legalább 10 féle márka, számos termékváltozata közül válogathatunk. A kérdés jogos, valóban szükségünk van-e szájvíz használatára vagy sem.

A fogászati és szájüregi megbetegedések jelentős részéért a fogakon kialakuló plakk felelős, ami ételmaradékokon megtelepedő baktériumokból és magából az ételmaradékból áll. A fogmosás után bizonyítottan hatékonyan lehet eltüntetni a maradék plakkot szájvíz segítségével. Így fogmosás után helyesen járunk el egy néhány másodperes szájvizes öblögetéssel. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A méregtelenítés támogatása hullámmasszázzsal

A testünk magától is végzi a bekerül méreganyagok és salakanyagok eltávolítását a szervezetből. Azoknál azonban, akiknél túl sok ilyen anyag halmozódott fel, érdemes egy kicsit rásegíteni a kivezetésre. A hullámmasszázs egy rendkívül kellemes módja ennek. A kezelés során 30-40 percig kell feküdni a kezelőágyon, amíg a gép hullámszerű mozgást végezve átmasszírozza a lábakat és a törzset, elősegítve a nyirokrendszer aktívabb működését. A nyirokrendszer végzi a sejtek közötti területeken felgyűlt salakanyagok eltávolítását, így létfontosságú szerepe van az emberi test működésében. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kedvező árú fogászati kezelések Magyarországon

A külföldön élők az első fogfájásnál szembesülnek vele, hogy a fogászati kezelések árai nyugaton jóval magasabbak, mint nálunk. Ezért a legtöbben a hazalátogatásuk alkalmával elmennek fogászati vizsgálatra, és ha szükséges a kezeléseket is elvégeztetik. Jelentős, több tízezres különbségek lehetnek például cirkon korona árak tekintetében külföldön és hazánkban. De a cirkon korona árak nem csak a határokon kívül különbözőek, de még az országon belül, sőt, egy adott városon belül is jelentős különbségek lehetnek. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Telt ajkak hyaluronsavval

A hyaluronsav a bőrünk egyik meghatározó és természetes alkotóeleme. A termelése természetes módon történik az emberi testben, de csak a 20-as évek elejéig, onnantól csökken a termelés. Ez meg is látszik az emberek arcán, a ráncok és a bőr feszességének elvesztésével. A hiányzó anyagot ezért érdemes kívülről bejuttatni a bőrbe, hogy minél tovább maradjon meg a bőrünk fiatalságba. Az ajkak estében a hyaluronsavas ajakfeltöltés egy biztonságos és bevett módja az ajkak teltebbé és élettelibbé varázslásának. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Fogászati röntgenfelvételek készítése Veszprémben

Egy-egy komolyabb beavatkozás előtt, nagyon gyakran van szükség fogászati röntgen felvétel készítésére, hogy a fogorvosunk megfelelő módon felkészülhessen a kezelésre, vagy, hogy kiderítsük, pontosan milyen problémával is állunk szemben.


Ez gondolom mindenkinek világos, hisz a fogászati röntgen tulajdonképpen ugyan az, mint egy általános röntgen, csak ezt épp a fogazat és állkapocs feltérképezésére specializálták.
Van viszont egy olyan helyzet, amiről sajnos nem hallottak még elegen, pedig nagyon hasznos lehet, ez pedig a bölcsességfogak helyzetének fiatalkori meghatározására szolgál. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Fogszabályozás a megoldás

Mindenki arra vágyik, hogy szép és egészséges legyen. Ez persze mindenki számára mást jelent és másképp is valósulhat meg. De bőrünk, hajunk és fogaink ápolása általában mindenki számára fontos és érdemes is tenni érte. Azáltal, hogy egy olyan világban élünk, ahol a külsőségeknek nagy jelentőségük van, érdemes kellő időt és energiát nettségünk megőrzésére szánni. Ennek megannyi formája lehet, számtalan módszer, technika és szolgáltatás áll az érdeklődők rendelkezésére. Az egyik lehetőség, mely a fiatalok és idősebbek között is egyre népszerűbbé válik, az a fogszabályozás, mely bár nem csak egy alkalmas kezelést foglal magába, de az elért eredmény megkérdőjelezhetetlen. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Jó minőségű ivóvíz

Köztudott, hogy az édesvíz-készletek világszerte végesek, ezért az emberiségnek a lehető legátgondoltabban kell felhasználnia a vizeket. Akármilyen édesvízből ivóvíz nyerhető, ehhez azonban többszintes tisztítási eljárás alatt kell átesnie.

Magyarországon a karszt-, a mélységi, a parti szűrésű, valamint a felszíni vizeket hasznosítják. Ezek mindenekelőtt különféle toxikológiai vizsgálatokon mennek keresztül, felmérve ezzel, hogy milyen vegyületek és elemek szerepelnek bennük, hiszen ez minden esetben eltérő lehet. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Fehérje palacsinta a fogyókúra alatt is

Szinte szentségtörésnek hat, ha valaki megkérdi egy fogyókúrán lévő személytől, hogy kér-e palacsintát? Azonban a fehérje palacsinta azoknak is remek táplálék, akik vigyáznak a vonalaikra. Ugyanis, ebben a finomságban van egy plusz összetevő, ami nem hizlal, pontosabban a fehérjepor.

palacsintaEz a tejsavó alapú fehérje energiával tölti fel a szervezetet, telítettséget ad, mégsem növeli a kilókat. Leginkább sportolást követően javasolják az ilyen kalóriadús táplálékok bevitelét, hiszen ilyenkor a szervezet éhezik. Azonban, ha elég fehérjét visz be, akkor nem a zsírszövetek fognak nőni, hanem az izomzat épül és energiát ad a testnek. Az interneten többféle fehérje palacsinta receptet fel lehet lelni. Egy kattintás ide a folytatáshoz….