A szálak állapotára nagy hatással van az is, hogy milyen ételeket fogyaszt. A hajhullás vitamin szedésével orvosolható a leghatékonyabb módon. A probléma kiváltó oka lehet még a vegetáriánus táplálkozás, a diéta, az antibiotikus kezelések. Az étkezések során a fehérje bevitelre figyeljen oda, mivel ha hiány lép fel, vagyis keveset visz be szervezetébe, akkor emiatt leállhat a szálak gyarapodása, ennek eredményeként két-három hónap múlva elveszítheti azok nagy részét.

A hajhullás vitamin alkalmazása nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is eredményes. Erre a célra különböző regeneráló készítmények állnak rendelkezésére, amelyekből kiválaszthatja a problémájára megfelelőt. Ezek között közkedveltek a pakolások, amelyek alkalmazhatók nappal és éjszaka egyaránt. Lefekvés előtt használhat olajat, ezt óvatosan nyomkodja bele a szálakba és masszírozza a fejbőrbe. A hajhullás vitamin fogyasztása természetes formában is lehetséges, így megtalálható a húsokban, a tejtermékekben, a tojásban, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélékben, a zöldségekben, a gyümölcsökben.

A patikákban, a gyógyszertárakban beszerezhető hajnövesztő szer rendszeres használata során körülbelül két-három hónap elteltével lesz látható az eredmény. Egyszeri alkalomtól ne várjon csodát! Ahhoz, hogy sikert érjen el, a termék folyamatos alkalmazását ajánlják. Ha belekezd valamilyen kezelésbe, ne szakítsa félbe! A hajnövesztő szer A-, B1-, B2-, B5-, B6-vitaminokban gazdag. Az étrend kiegészítők is hatékonyak, hisz a vitaminok mellett, ásványi anyagokat is tartalmaznak, például vasat, folsavat, szilíciumot és cinket.

A népi gyógyászatban használt egyik hajnövesztő szer a ricinusolaj. Megvásárolhatja a gyógyszertárakban. Felerészben hígítsa fel olívaolajjal, majd mosás előtt masszírozza jól bele a fejbőrébe. Hagyja fején körülbelül 2-3 órán át, majd alaposan mossa le. Ezt a tevékenységet hetente egyszer végezze el. Ez a hajnövesztő szer néhány hónapon belül látványos hatást érhet el a rendszeres használattal, így akár 2 cm-t is nőhetnek a szálak havonta.