Magyarországon, a megszokottnak tekinthető, a hideg-meleg vízkeverést két tekerős csappal megoldó csaptelepeken kívül kaphatóak a karral ellátott fajták is. Pontosan ilyen a Grohe csaptelep, amelyik csakis dicséretet érdemel időtálló jellege, esztétikuma, könnyű kezelhetősége és kedvező ára miatt. Mindez megmagyarázza, hogy a vásárlók körében miért is lett ez az egyik legkedveltebb csap.

Egy efféle Grohe csaptelep egyrészt korszerű kinézettel bír, és az a pozitívuma is megvan, hogy a tulaj egy karral tudja megoldani a hideg és meleg víz megfelelő arányú keverésének folyamatát, és a vízmennyiség szabályozását is.

Igazán komfortossá válik ezáltal a kellemes hőmérsékletű vízhez történő hozzájutás. Nem is vitás, hogy manapság, a rohanó világban ez egy fontos kényelmi szempont, ugyanis a kart csak kicsit jobbra, vagy balra kell fordítani, és mindjárt változik a víz hőmérséklete, illetve feljebb-lejjebb állítva a kifolyó vízmennyiség is változtatható. A Grohe csaptelep révén ezáltal a gyorsaság is biztosított.