Bár sokan estek az elmúlt években az árfolyam-ingadozás csapdájába, szerencsére még nincs elveszve minden remény azok számára sem, akik nem tudják fizetni a hitelük törlesztő részleteit. Az adósságrendező hitel ugyanis tud segítséget nyújtani ebben a szorult helyzetben is. Persze szigorú feltételeknek kell megfelelnie annak, aki ki szeretné használni ezt a lehetőséget, de nem teljesíthetetlenek ezek az elvárások. Az adósságrendező hitel ugyanis azok számára folyósítható, akik rendszeres jövedelemmel rendelkeznek, valamint huzamosabb ideje fennálló munkaviszonyuk van. A pontos számok a hitelintézetek esetében eltérhetnek, ezért utána kell járni annak, hogy az egyes helyeken pontosan mit követelnek.

Ha valaki adósságrendező hitelt szeretne, akkor bizony az ügyintézők azt is meg fogják nézni, hogy hány főből áll az igénylő családja, hogy mekkora az egy főre jutó jövedelem, valamint hány eltartott van az adott közösségben. Abban az esetben, ha valaki ingatlanfedezetet kíván bevonni az igénylésbe, a lakásnak vagy a háznak minimum hárommillió forintot kell érnie, de egyes helyeken az is előfordulhat, hogy hat millió forintot írnak elő. Azt is fontos tisztázni, hogy a szóban forgó ingatlan nem állhat végrehajtás alatt. Az adósságrendező hitel felvételéhez szükséges még ezeken kívül a tiszta hitelmúlt is, hiszen a bankok nagy kockázatot vállalnak a pénz folyósításával. Természetesen a fent felsoroltakon kívül, előfordulhatnak még más előírások is, hiszen minden pénzintézet egyedi ajánlatot fogalmazott meg. Abban az esetben sem kell azonban elkeseredni, ha valakinek nem sikerült a tartozását ilyen formában rendezni, mert szerencsére még mindig szóba jöhet a személyi kölcsön felvétele.

Itt nem szükséges ingatlanfedezet az igényléshez, a kérőnek csupán az anyagi helyzetét, illetve bizonyos esetekben az életkorát fogják megvizsgálni. Jó tudni azt, hogy a személyi kölcsön esetében viszonylag alacsonyabb összegekhez lehet hozzájutni. Persze sürgős esetekben ez is megoldást jelenthet, ám azt érdemes átgondolni, hogy végül melyik bank ajánlatát fogadja el az ember. A személyi kölcsön esetében a folyósítási szabályok nagyon eltérhetnek, úgyhogy érdemes alaposan tájékozódni a felvétel előtt. A Hitelnet számtalan információt biztosít ezzel kapcsolatban, úgyhogy ezt a honlapot is át kell böngészni a személyi kölcsön mellett való döntés előtt. Ha igazán figyelmes valaki, akkor előbb vagy utóbb meg fogja találni azt az ajánlatot, ami igazán neki való. Semmiképpen nem érdemes belemenni olyan hitel felvételébe, aminek az igénylő nem tudja fizetni a részleteit, mert ez könnyen adósságcsapdába taszíthatja az embert.