A fehér tönkölykenyér egy olyan egészséges megoldás, mely még azok tetszését is könnyűszerrel elnyeri, akik szinte tudatosan állnak ellen az egészséges ételek fogyasztásának.
A fehér tönkölykenyér a mellett, hogy minden megtalálható benne, ami a tönkölybúza kenyér előnye a hagyományos kenyérrel szemben, megjelenése és állaga nagyon hasonló a hagyományos kenyerekéhez.
A tönkölybúza kenyér az utóbbi években vált újra elismerté, hiszen a tudósok mára bebizonyították, hogy a benne található vitaminok és az egészséges élethez fontos összetevők, minden más gabonafélénél magasabb százalékban találhatóak meg benne. Íze pedig kellemes, gesztenyés, aminek köszönhetően nem csak az egészséges életmód kedvelői körében, de a gourmet konyhában is kivívta az elismerést és a biztos helyét.
Az egyetlen dolog, ami miatt sokáig nem használtuk elég gyakran a tönkölybúzát, mint kenyér alapanyagot, az az, hogy a héja keményebb, mint a hagyományos búzáé, így a belőle készített kenyér állaga is más, de pont ettől, vagy ennek ellenére, ezt mindenki döntse el maga, lesz annyira különleges és fenséges a tönkölybúza kenyér.
Azoknak, akik már találkoztak ezzel a kellemes kenyérfélével, nem kell bizonygatnom, hogy mennyire finom, akik viszont még nem próbálták, azok tegyék meg, mert új színt visz az étkezésbe.