A kúszónövények több módon is feldobhatják otthonát, hiszen dekoratív jellegüknek köszönhetően kerítések, pergolák befuttatására kiválóan alkalmasak. A clematis (iszalag) fajok a legkedveltebb és legelterjedtebb fajok közé sorolhatóak, élénk színű virágzataiknak köszönhetően, kiváló dekoráció lehet. Ez az esztétikai érték hónapokon keresztül fennáll, hiszen az iszalag virágzási ideje hosszú.

Ültetésénél, illetve gondozásánál különös figyelmet kell fordítani, hogy árnyékos helyre ültessük, mivel a földközeli szára érzékeny az erős napsütésre. Ha erre nincs lehetőség, akkor ajánlott alacsony növésű növényekkel társítani, melyek dús lombozattal rendelkeznek, így árnyékot adhatnak a 2-4 méteres kúszónövény földközeli szárának.

Ugyanakkor, a rendszeres öntözésre is érdemes odafigyelni, mivel a clematis nem tűri a szárazságot. Webáruházunkban széles színválasztékban megrendelhetőek ezek a növények, valamint több színváltozat egymás mellé ültetésével remek összhatás érhető el, mely által mindenki csodálni fogja virágoskertünket.