A fárasztó munkával, vagy tanulással töltött nap után az ember szeret hazamenni, és megpihenni. Van, aki ilyenkor az időt a kanapén fekve, különböző kütyük nyomkodásával tölti el szívesen, de olyanok is akadnak, akik inkább valami alkotó jellegű időtöltést szeretnének maguknak. A gyöngyfűzés egy igazán szórakoztató hobbi lehet azok számára, akik aktívabb kikapcsolódási formát keresnek. Rengeteg féle gyöngyből lehet válogatni a karkötők, és a nyakláncok készítéséhez, csak a kreativitás szabhat határt az alkotásoknak!

Kezdő vagy épp már rutinosnak számító gyöngyfűzőkről legyen szó, érdemes lávakő gyöngyből is megpróbálni ékszert készíteni. A lávakőnek több gyógyító hatása is ismert, úgy mint a méregtelenítés, izom erősítés, vagy épp a vérkeringés serkentése. Nem csak különleges nyakláncokat, karkötőket alkothatunk a lávakőből készült gyöngyökből, de magát a követ több területen is sikeresen használhatják. Gondoljunk csak a manapság népszerűnek számító lávaköves masszázsra, vagy a termeszét gyógyászatban betöltött szerepére!

Az ékszer készítésnél maradva, igazán egyedi darabokat készíthetünk belőlük! Több színből is össze lehet állítani egy lávaköves karkötőt (forrás: gyongysziget.hu). Miért pont karkötő? Természetesen lehet nyakláncot is fűzni, de a legjobb hatását a lávakő úgy fejti ki, ha viselése közben minél nagyobb felületen ér közvetlenül a bőrhöz, így érdemes karkötőként hordani. A fenti linkre kattintva széles választékot találnak lávakövekből színek szerint, így legyen szó ajándékba készített karkötőről, vagy saját részre alkotott darabról, mindenki megtalálja az ízléséhez legjobban illőt!