Napjainkban igen elterjedt civilizációs betegség lett a helytelen testtartás a mozgásszegény életmód következtében. A letapadt izmok, elmozdult ízületek mindennapi jelenséggé váltak. A mozgásszervi panaszoknak számos oka van a helytelen testtartáson túl, mint túlterhelt, gyenge izomzatú gerinc, idegbecsípődés, mozgásszegény életmód, de a legtöbb fizikai problémának pszichoszomatikus eredete van, azaz stressz hatására is kialakulhatnak.

Ezekben a problémákban segíteni tud a csontkovács Budapesten. A csontkovácsolás története több ezer évre nyúlik vissza, szinte minden országnak és népnek megvoltak a maga csontkovácsai. A csontkovácsolás a test szimmetriájának a helyreállítására koncentrál. A csontokra és az ízületekre gyakorolnak közvetlen nyomást, gyakran erős fájdalom árán, hogy egy-egy csont a helyére kerüljön.

Javallott csontkovácshoz fordulni Budapesten mozgásszervi- és belső szervi betegségek, ízületi fájdalmak, sérülések, ficamok, zsibbadások esetében. Ellenjavallott nagyfokú csontritkulás, a nyaki erek meszesedése, kiszakadt porckorong sérv, csigolya becsúszás, csigolya ívszakadás, heveny gyulladásos állapot, friss gerincsérülés, a műtétek utáni 6-8 hetes időszak. A csontkovácsolás ára általában a kezelés hosszától függ, de van ahol a csontkovácsolás ára alkalmanként kell megfizetni, nem pedig időintervallum szerint.