Főleg építkezéskor jellemző, hogy nagymennyiségű szennyeződés kerül a környező légtérbe. A bontási munkálatok vagy a habarcs, csemperagasztó kikeverése, valamint a csiszolás is magas porkoncentrációt eredményez.

Ez ártalmas lehet az egészségre, nem beszélve a levegőben lévő penész spórákról vagy egyéb allergén anyagokról, ezért ilyen esetben kifejezetten tanácsos a porelszívó vagy légtisztító berendezés alkalmazása. Egy ilyen készülék nagymértékben képes a környező levegőt megtisztítani, így ez a tényező nem hátráltathatja a munkálatok határidőre történő elvégzését.

Márpedig a határidő nagyon fontos tényező. A Trotec porelszívó készülékei világszínvonalú termékek. Kapacitásuk eléri az 1000 m3/óra levegő megtisztítását. Egy dolgozó ember naponta átalagosan 10000 liter levegőt lélegez ki és be. Tehát a porelszívó képes 1000 ember számára elegendő levegőt megszűrni, napi 8 munkaórára vetítve. Ez a szám önmagáért beszél.

A Trotec német gyártmány, kiváló minőségű porelszívó szűrőrendszere szabadon variálható, az adott környezet levegő szennyezettségének megfelelően.