Csomagot küldenél külföldön élő barátodnak? Webshopot üzemeltetsz, és a külföldi piac felé is terjeszkednél? A csomagszállítással foglalkozó cégek eltérő feltételekkel, árakkal és szállítási határidőkkel állnak rendelkezésre, s ez különösen így van akkor, ha a célállomás határainkon túl van. Ilyenkor a szállítás ideje éppen úgy nem elhanyagolható tényező, mint az árak. A tapasztalatok szerint igen költséges is lehet a folyamat, ha nem a megfelelő cég mellett tesszük le a voksot.

A csomagnet.hu weboldala szerint több szempontot is figyelembe kell venned, amikor külföldi országba küldesz csomagot. Elsősorban annak érdemes utánanézned, hogy mely cégek foglalkoznak egyáltalán külföldi szállítással. A DPD és a TNT e tekintetben kitűnő választásnak bizonyul. Másodsorban arra célszerű figyelni, hogy mennyibe kerül a szállítás. Ez természetesen célországonként és a feladni kívánt csomag paramétereként változó lehet. Ma már szerencsére olyan weboldal is rendelkezésre áll, ahol ezeknek az információknak a megadásával kaphatod meg a leginkább ideális ajánlatot.

Ha sürgős a szállítás, akkor a közút helyett dönthetsz a légi úton történő csomagküldés mellett. Bár a közút kétségkívül olcsóbb, de vannak helyzetek, amikor mihamarabb szeretnél eljuttatni egy csomagot akár Angliába, akár például Németországba. A TNT Express szolgáltatásnak köszönhetően Európa bármely országába 1 munkanapon belül eljuttatható a feladott csomag. Ez pedig, valljuk be, még hazai viszonyok között is ritkának számít. Persze minden azon múlik, melyik cég szolgáltatásait választod.

 

A csomagküldés során házhoz kérheted a futárt, és a fizetést akár már az online felületen elintézheted. Kell ennél kényelmesebb és gyorsabb megoldás? A mai kor embere csomagszállítás terén is ezt várja el a választott cégtől, sőt, külföldi szállítás esetén a csomag nyomon követése sem elhanyagolható tényező. Így pontosan lehet tudni, aktuálisan mely fázisban van a szállítás, és mikor érkezik meg a célállomásra. Ne feledkezz meg a pontos címzésről sem, és ha esetleg a kapucsengőn más név szerepel, akkor ezt is jelezd, így biztosan problémamentes lesz a kézbesítés.