Szinte szentségtörésnek hat, ha valaki megkérdi egy fogyókúrán lévő személytől, hogy kér-e palacsintát? Azonban a fehérje palacsinta azoknak is remek táplálék, akik vigyáznak a vonalaikra. Ugyanis, ebben a finomságban van egy plusz összetevő, ami nem hizlal, pontosabban a fehérjepor.

palacsintaEz a tejsavó alapú fehérje energiával tölti fel a szervezetet, telítettséget ad, mégsem növeli a kilókat. Leginkább sportolást követően javasolják az ilyen kalóriadús táplálékok bevitelét, hiszen ilyenkor a szervezet éhezik. Azonban, ha elég fehérjét visz be, akkor nem a zsírszövetek fognak nőni, hanem az izomzat épül és energiát ad a testnek. Az interneten többféle fehérje palacsinta receptet fel lehet lelni.

Mindenki megkeresheti azt, amelyik a szája ízének a leginkább megfelel. Azonban, fel kell készülni arra, hogy ezekben a finomságokban olyan különleges összetevők helyettesítik a káros anyagokat, amelyeket behatóbb vizsgálat nélkül, első ránézésre nem biztos, hogy ismer. Ilyen fehérje palacsinta összetevő lehet az eritritol, proteinpuding, Ez-coat olajspray és hasonlók.