Az esővízgyűjtő tartályok egyre népszerűbbek a környezettudatos emberek körében. Nem csak hogy csökkentik a vízszámlát, de segítenek visszafogni a környezetre gyakorolt káros hatásokat. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy az esővíz hasznosítható legyen a kertben, a mosásnál, a WC öblítésnél és még sok más helyen. Az esővízgyűjtő tartályok kiváló alternatívát jelentenek, ha spórolni szeretnénk a rezsiköltségeken vagy, ha nem áll rendelkezésre közműhálózat az igények kielégítésére. A tároló kapacitások kiépítése olyan befektetés, amely egyértelműen hosszú távú megtakarítást eredményez. Az esővízgyűjtő tartályok használatával nem csak pénzt takaríthatunk meg, hanem környezetbarát döntést is hozunk.

Az ivóvíz szállítása és tisztítása nagy mennyiségű energiaigényt és szén-dioxid-kibocsátást igényel, amelyek károsak az egész bolygóra. Az esővízgyűjtő rendszerek használata egyszerű és azok könnyen telepíthetők típustól függőn. Az egységeket többnyire az épület mellé, vagy a földbe szokás telepíteni. A vízgyűjtés automatikusan történik az ereszcsatorna bevezetésével. Az esővízgyűjtő tartályok különböző méretben és stílusban kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

A sunikft.hu weboldalon egyedi választék érhető el, amit érdemes közelebbről megvizsgálni. A formák és a méretek gyakran eltérőek. A néhány 100 litertől egészen több mint 1,5 köbméter folyadék befogadására képes esővízgyűjtő megtalálható a felhozatalban. A gyártók igyekezetek mindenre figyelni, ezért több kiegészítőt is kínálnak a rendszerek mellé, amik minden tekintetben segítik a telepítés menetét, majd pedig a használatot.