Eljön majd az az idő, mikor gyermekünknek már konkrét elképzelése lesz arról, hogy milyennek szeretné látni a gyerekszobáját, ám addig, ameddig odanő, még a mi feladatunk, hogy berendezzük a gyerekszobáját. Viszont ha nincs kedvünk egyesével összeválogatni a különböző elemeket, szín, anyag és forma szerint párosítgatni őket, érdemes körülnéznünk az olyan gyerekbútor szettek között, melyekkel a teljes szoba berendezhető. Ezek az egymáshoz tökéletesen passzoló bútorok mind színben, mind stílusban harmóniát alkotnak, így nekünk már csak annyi lesz a dolgunk, hogy az üres szobába mindennek megtaláljuk a helyét. Népszerűek manapság azok az összeállítások, melyek kis szobákban is könnyedén elférnek. Ezek azok, amiknek általában az alap darabja egy emeletes ágy, ami alá tökéletesen elfér egy ruhásszekrény, sőt, még egy kisebb íróasztal is.

Így sok helyet takaríthatunk meg, mi több, a gyerek is nagyon fogja élvezni a kuckós hangulatot.
Csecsemők esetében a kiságy mellé általában olyan pelenkázó asztal társul, ami egyben komód is, így az egész kis helyen elfér, ám megmarad a praktikussága és a jól kihasználhatósága is.
Színek tekintetében lehetünk bátrak, hiszen az élénk árnyalatok bizonyítottan stimulálóan hatnak a kicsikre, de ha mégis inkább olyan egyszerű színű gyerekbútorokat választanánk, mint a fehér vagy krémszínű, ezek is jól összhangba hozhatóak néhány vibrálóbb színű kiegészítővel, például pár színes játéktároló dobozzal vagy egy-két élénkebb színű lakástextíliával.