Egy igazi áldás a kiskert a háznál. Sokan vannak olyan szerencsés helyzetben, hogy kilépve a lakásból, máris egy kisebb-nagyobb megművelendő földterületen találják magukat, ahol aztán megannyi hasznos növényt lehet termeszteni. Pontosan ilyen a csodálatosan finom kapormártás fő összetevője is, minek a magját elég csak egyszer elszórni, aztán minden évben lesz bőséges termésünk. A sötétzöld színű, jellemző illattal rendelkező növény számos étel fűszereként szolgálhat, ha megfelelően kreatívak vagyunk. A kapormártás csak egy a sokféle szósz közül, aminek karakterest ízt ad. Na de nézzük meg, hogy mégis mivel fogyasztható az említett kapormártás? Sültek esetében a leginkább előnyös. Ha már kora nyár és a kertet is műveljük, bizony a cukkíni sem hiányozhat a vetemény közül.

Ez az uborka és tök kereszteződéséből létrejött sajátos termény főzve, de kirántva is nagyon kellemes és tápláló. A rántott változata mellé a kapormártás jóformán elengedhetetlen, ha igazán teljessé akarjuk tenni azt. Nem igényel sok időt egyiknek sem az elkészítése. Az interneten könnyedén rátalálunk a pontos, képpel illusztrált receptekre, amik útmutatást nyújtanak. Margarin, liszt, tej, só, egy kevés cukor és máris minden megvan a kapormártás létrehozásához. Amennyiben eddig még nem próbáltuk ki, akkor biztos érdekes lesz az első alkalom, de egyúttal feledhetetlen is. A kapormártás a tavaszi és kora nyári szezon egyik fő terméke, ezért adjunk neki egy esélyt. A receptneked.hu oldalon többszörösen kipróbált útmutatók és hasznos tippek várnak mindenkit.