Abban az esetben, ha klíma berendezést szeretne vásárolni, érdemes szem előtt tartania, hogy egy olyan készüléket válasszon, aminek beszerelése is könnyedén megvalósítható. Noha a szerelés tekintetében célszerű minden esetben szakembereket hívni, akik pontosan tudják, hogy a klímaszerelés miként történik, illetve, hogyan kell tenni.

Egyszerű a dolog abban az esetben, ha mobil klímát választ, hiszen ennek üzembe helyezése nem jár különösebb nehézséggel, azonban az új és korszerű split klímák esetében már nehezebb dolga van. A split klímaszerelés ugyanis következetes, gondos munka eredménye kell legyen, jól meg kell tervezni a munkafolyamatot, illetve arra is figyelni kell, hogy a berendezés a szoba melyik részébe kerüljön. A klíma helyének hatalmas szerepe van, hiszen akár a berendezés hatékonysága is függhet a megfelelő hely kiválasztásán.

Ez esetben is célszerű mindenképp szakemberekhez fordulni, hiszen tanácsaikkal azon vannak, hogy a klíma berendezés a lehető legjobb helyre kerüljön. Továbbá, a klímaszerelés másik fontos szabálya, hogy az ne legyen káros befolyással az emberi egészségre. Noha a gyártók is arra törekednek, hogy olyan klíma berendezéseket állítsanak elő, amelyek nem károsítják az egészséget, azonban itt döntő jelentősége lehet annak a tényezőnek is, hogy a klíma a szoba melyik részére van felszerelve.

Érdemes pár szót ejteni a garanciáról is, hiszen abban az esetben, ha a klímaszerelés hibásan történik, a műveletet nem erre megfelelő szakemberek végezték, könnyen megtörténik akár az is, hogy a garancia érvényét veszíti.