Ön is súlyproblémákkal küzd vagy csak nyárra, a strandszezonra szeretne tökéletes alakot? Szeretne könnyen fogyni, de nem tudja miként? Először is fontos, hogy odafigyeljen a megfelelő táplálkozásra. Az interneten könnyedén találhat diétás, fogyókúrás recepteket, hiszen a különböző fogyókúrák napjainkban nagyon népszerűek.

dietaFontos, hogy megtalálja az Ön számára leghatékonyabb diétát, de ha ez egyedül nem sikerül, nyugodtan forduljon egy szakemberhez, például egy dietetikushoz! Az ilyen tanácsadó segíthet a megfelelő táplálkozás összeállításában, figyelembe véve az anyagcserét és fizikai tulajdonságait, állapotát. Könnyen fogyni a diétázás mellett rendszeres mozgással lehet.

Minden egészségmegőrző portálon, havilapokban, cikkekben hangsúlyozzák a testedzés fontosságát. Sportolni nemcsak a fogyni vágyóknak szükséges, hanem mindenkinek, korosztálytól függetlenül. A könnyű fogyás kardio edzés útján is elérhető. Mi is az a kardio edzés? Magas intenzitású állóképesség-fejlesztő edzésforma. Ez inkább izomfejlesztésre alkalmas, a közepes intenzitású kardio edzés képes a zsírokat égetni.

Ha nincs ideje edzőterembe járni az sem baj, hiszen rengeteg edzés megtalálható az interneten, de vásárolhat ilyen DVD-t is. A szakértők napi minimum 30 perces mozgást írnak elő. A táplálkozáson és a mozgáson kívül, a megfelelő vízfogyasztásra is oda kell figyelni a könnyű fogyás érdekében. Ajánlott nap 2 liter folyadékot fogyasztani és ez ha lehet csak víz legyen. A nyári hónapokban ez a mennyiség magasabb.