Mindenki olyan automatikusan működő porszívóra vágyik, amelyik tartós, erős akkuval rendelkezik, aminek hála a gép a lehető legkevesebbszer kell megálljon, hogy feltöltse magát. Az akku a robot porszívó egyik fokozottan fontos tartozéka, ezért nem meglepő, hogy ennél is a legjobbra vágynak a vevők. A vásárlóknak az akku értékét három szempont határozza meg: a kellék kapacitása, hosszú élettartama és az, hogy mennyibe kerül.

A robot porszívónál, a három közül valamelyik elvárásból legtöbb esetben egyet minimum engedni szoktak a vevők. Ugye nem meglepő, hogy az olcsóbb, nem éppen a legprofibb akkuk rövid élettartamúak, illetve hamarabb lemerülnek. Az akkumulátor élettartama általában nagyon rövid a készülékekhez képest. Ezzel a jelenséggel biztosan megismerkedett már az, akinek van egy Samsung, Huawei vagy épp Apple telefonja, amelyik nemrég jelent meg. Nagyjából ilyen téren hasonló a helyzet a robot porszívó modellekkel kapcsolatban is.

Egy újszerű kütyü remekül dolgozik és kevés karbantartást igényel. Persze a kefék egy idő után kopnak és elhasználódnak, de azokat hamar cserélni lehet. Az akkumulátor viszont biztosan nem bírja ki mondjuk 3 évig, főleg ha a robot porszívó szinte mindennap több órát használva van. A robotporszívó LG modell esetében sincs ez másképp, hiába annyira híres ez a brand a tartósságot tekintve. Az igazság az, hogy a gyártók nem az akkura helyezik a hangsúlyt, hanem sokkal inkább a teljesítményre. Persze vannak már olyan akkumulátorok, amelyek a régebbiekhez képest erősebbek, tartósabbak. A robotporszívó LG gyártója igazi úttörőnek számít itt, hiszen ez jó pár éve szakított a lítium-ionos változatokkal és egy egészen más típus, a nikkel-kadmium típus fejlesztésébe kezdett. Ennek is köszönhető, hogy a legújabb robotporszívó LG márkával jelölve nagyon sokáig bírja. Miért is jó ennyire? Ennek a legfontosabb pozitívuma, hogy sokkal nagyobb a kapacitása, mint a régebbi változatoknak. Idesorolható az is, hogy a cég a kadmium alapanyag elhagyása mellett döntött. Ennek leginkább környezetvédelmi okai voltak, hiszen ez egy mérgező fém, amit ma már nem is alkalmaznak.