A piszkos autópadló nem tűnik a legnagyobb problémának, az eredeti belső burkolat védelme érdekében azonban fontos, a penész és a kellemetlen szagok kockázatának csökkentése érdekében.

Szinte minden autóvezető, aki esős időben, főleg, ha sáros cipővel legalább egyszer beszállt már az autójába, kétszeres áldást mondott el, amiért autó gumiszőnyeg vásárlása mellett döntött. Szinte elképzelhetetlen, hogy mekkora mennyiségű piszkot tudunk bevinni az autóba. Minden szennyeződés, ami a lábunkról az autó szőnyegére tapad, pláne esős időben, a meleg hatására a vízzel elegyedve elpárolog, ezért az autó belsejében fog cirkulálni.

Autó gumiszőnyeg hiányában ez a kellemetlenül szagos lötty még az autó alsó burkolatát is képes eláztatni.

Az úgynevezett speciális nedvszívó képességgel rendelkező autószőnyegek is csak ideig-óráig segítenek a helyzeten.

Meleg évszakban többnyire finom port viszünk be az autó belső terébe. A textil autószőnyeg „tökéletes”porgyűjtőként szolgál, és sajnos a szőnyegbe megtapadt nagy mennyiségű port az utasok belélegzik, főleg, ha a légkondicionáló is működik a járműben.

Az autó gumiszőnyegen is összegyűlik a por, de útközben is megszabdalhatunk tőle egy-két egyszerű mozdulattal, elegánsan csapjuk oda párszor a járdaszegélyhez.

Ha otthon vagyunk, mossuk le.

Az autó gumiszőnyegek magasabb szintű védelmet nyújtanak a foltok, a szennyeződések vagy víz ellen.

Vállalatunk az autó gumiszőnyegek széles választékát kínálja, könnyen és gyorsan megvásárolhatók például online.

Az anyag, a minőség és a megjelenés szempontjából azonban jelentős különbségek vannak az autó gumiszőnyegek minőségében.

Feltétlen vegyük figyelembe, hogy milyen típusú autó gumiszőnyeget szeretnénk vásárolni, de ragaszkodjunk olyan márkákhoz, amely piaci hitelességgel bír.

A legjobb minőségű autó gumiszőnyeg, eredeti gumiból készül, amely nem tartalmaz az emberi szervezetre káros anyagokat.

Például a Gledring az egyetlen olyan autószőnyeget gyártó cég, amely aromatikus anyagokat tesz hozzá a gumikeverékhez, ezért az általuk gyártott autó gumiszőnyegek vanília illatúak.