Amikor először hallottam az energetikai tanúsítványról, akkor nem tudtam pontosan, hogy mi is ez és felmerült bennem a kérdés, hogy az energetikai tanúsítvány mikor kell.

Szerencsére az internetnek köszönhetően nagyon sok információt megtudtam erről a tanúsítványról, így azt is, hogy az energetikai tanúsítvány mikor kell és mikor nem. A legtöbb esetben akkor szokott szükség lenni erre a dokumentumra, ha el akarunk adni egy ingatlant vagy pedig meg szeretnénk pályázni egy olyan pályázatot, ahol tudni szeretnék, hogy az ingatlan fenntartása mennyi energiába kerül. Általában ebben a 2 esetben szokott szükség lenni erre a papírra viszont, ha szimplán csak kíváncsi vagy az otthonod fenntarthatóságára, akkor is megcsináltathatod.

Nekem még sosem kellett ezzel foglalkoznom, viszont nagyon érdekelt a dolog, ezért alaposan utána olvastam még annak is, hogy melyik számít jó besorolásnak, illetve milyen skálán helyezik el az energiafogyasztás alapján az ingatlanokat. Az Ecoteam oldalán nagyon sok információt találtam ezekről, ezért első sorban innen szereztem be a szükséges tudást.

A honlapjuk nagyon informatív, és látszik, hogy fontos számukra az ügyfeleik tájékoztatásra és hogy mindennel kapcsolatban tisztában legyenek. Ha nincsen még szükséged energetikai tanúsítványra, de kíváncsi vagy az ezzel kapcsolatos információkra, akkor számodra is érdemes lehet elolvasni az Ecoteam weboldalát.

Ha pedig már ott jársz, ha szükséged lenne egy ilyen dokumentumra és még nem tudod, hogy kit bízz meg, akkor mindenképp érdemes lehet fontolóra venni őket. Főleg abban az esetben, ha gyorsan van szükséged az energetikai tanúsítványra. Hogyha eddig elfeledkeztél róla vagy úgy gondoltad, hogy még ráér, viszont időközben rájöttél, hogy kifutsz a határidőből vagy meg szeretnéd gyorsítani a folyamatot, akkor az Ecoteam nagyszerű választás lehet.

Akár 12-24 órán belül már el is készülhet a tanúsítványok nekik köszönhetően. Ha nem szeretnéd húzni az időt és gyorsan van szükséged segítségre, akkor bízd meg őket a tanúsítvány elkészítésével. Amennyiben őket választod, akkor egy szakértő csapat fog azon dolgozni, hogy minél hamarabb elkészüljön az általad kért dokumentum.

Magyarország egész területén dolgoznak, ezért nem kell a fővárosban vagy az agglomerációban élned, vidéki helyszínekre is kimennek és elvégzik a szükséges méréseket. Ha bizonytalan szoktál lenni egy olyan vállalkozással szemben, akiket még nem ismersz, akkor érdemes lehet elolvasni a róluk alkotott véleményeket is. Ezekből sokszor kiderül az, hogy az ügyfelek valóban azt kapják-e, amit hirdetnek és azt is megtudhatjuk, hogy a szakemberek hogyan dolgoznak és mennyire ügyfélbarát a hozzáállásuk.

Hogyan tudod velük felvenni a kapcsolatot?

Erre kétféle lehetőséged is van. Vagy felhívod őket telefonon, ez a gyorsabb lehetőség, vagy pedig online is megrendelheted az energetikai tanúsítvány elkészítését. Ezután telefonon mindenképp felveszik veled a kapcsolatot és felveszik a fontos adatokat és megbeszéltek egy olyan időpontot, amikor a szakértők ki tudnak menni a helyszínre, ahol elvégzik a szükséges méréseket. Miután ez megtörtént a mérések eredményéből csinálnak egy számítást és elkészítik az irodában a tanúsítványt. Miután ez elkészült átadják a futárnak, aki másnap már kézbesíti is neked. A folyamat roppant egyszerű viszont szakértelmet követel.

Ha biztosra szeretnél menni és a legjobb csapatot megbízni ezzel a feladattal, akkor válaszd az Ecoteam-et.  Bennük biztosan nem fogsz csalódni. Megbízhatóak, segítőkészek, gyorsan dolgoznak és precízek. Amennyiben ezek a tulajdonságok számodra is fontosok, akkor ne gondolkozz túl sokat a megrendelésekkel.