A szülők és nagyszülők a gyermeknek, unokának szánt bringa megvétele előtt jogosan tehetik fel a kérdést, hogy milyen az ideális modell? Természetesen a tökéletes gyerek bicikli az, amelyiket élvezet tekerni, ami könnyedén, akadálymentesen gurul, illetve maximálisan biztonságos.

Nem jó, ha a kétkerekű zörög, kattog és emiatt havonta kell vinni a szerelőhöz. Nyilván az is fontos, hogy milyen a gyerek bicikli színe. Mivel egy kicsiknek szóló szó eszközről beszélünk, csakis a színes, aranyos, mesefigurás jöhet szóba, ami egyből rabul ejti a kis gazdáját. Mielőtt bárki is elszánná magát, jó tudni, hogy bizony a minőségi, minden igénynek megfelelő gyerek bicikli a megszokottnál vagy inkább az elképzeltnél magasabb árral rendelkezik.

Sokan persze nem értik, hogy miért is kéne sok pénzt kiadni egy olyan termékre, amit hamar kinő a lurkó? Igen ám, de ha gyenge a gyerek bicikli, eltörik, hamar tönkre megy, akkor élvezhetetlenné válik ez az alapból igazán örömteli élmény.

Lehet tehát a jármű csodaszép, azon ragyoghat a kedvenc mesefigura, de nem sokat ér, ha rossz minőségű alkatrészekkel van szerelve. Sokan megtapasztalhatták, hogy a silány alkatrészekből összerakott bringa előbb-utóbb csalódást okoz. Ha hiányoznak a golyós csapágyak, a meglévők pedig műanyag tokban futnak, akkor annak rövidtávon megmutatkozik a negatív oldala.

Túrázáshoz a legjobb a női trekking kerékpár

A hölgyek szívesen kirándulnak és túráznak, felfedezve a természetet a kedvenc biciklijük társaságában. Ekkor nem igazán jöhet szóba egy masszív mountain bike vagy épp egy városi kétkerekű. Ahhoz, hogy a természet felfedezése a lehető legélvezetesebb legyen, a női trekking kerékpár elengedhetetlennek minősül.

Mi teszi ezt annyira jóvá? Nos, az előnyök közé sorolható a komfortos vázgeometria, a tartós és praktikus csomagtartó, ami sok mindennek helyet biztosít. A női trekking kerékpár pozitívuma, hogy ötvözi a sportot a kényelemmel.

Az eszköz szilárd burkolatú, esetleg föld- vagy murvás útra való. A legnagyobb emelkedők sem okoznak ennek gondot. A női trekking kerékpár nagy átmérőjű kerekekkel rendelkezik, országúti vagy futóbordás mintájú gumikkal, a kis gördülési ellenállás érdekében.