Az alacsonyabb hölgyek gyakran bajban vannak, amikor a bakancs kiválasztása a cél. A gond a hosszú szárú női bakancs megvételével van. Természetesen az átlagnál magasabb hölgyek sincsenek könnyű helyzetben, de nekik inkább a magassarkú lábbelikkel gyűlik meg a bajuk.

Továbbá akkor sem egyszerűbb a szituáció, ha valaki a teltebb combokat pozitívan kiemelő hossz szárú csizmát szerezne be. Vannak hát bizonyos dolgok, amikre nagyon is oda kell figyelni a lábbelik kiválasztásakor, női szemszögből értve, főleg annak érdekében, hogy a végeredményben évekig örömét lelje a vevő.

Például a manapság egyre divatosabb, térd fölé érő női bakancs csak azoknak a hölgyeknek áll jól, akiknek a lábuk a modellekével vetekszik, a karcsúságot illetően. Miért? Mert az ilyen lábbeli egy szoknyával felvéve egyértelműen a lábra irányítja a figyelmet. A boka fölé érő fajtákkal már valamivel jobb a helyzet.

Egy olyan cipőtípus ez, ami főleg a homokóra alkatú hölgyeknek áll jól. Persze a bokáig érő női bakancs a körte alakkal megáldott hölgyeken is remekül mutat. Érthető is ez, ugyanis így az egyébként is rövidke lábak nem tűnnek még kisebbnek. Az alma alaknál pedig a lényeg, hogy a térdig érő csizma belesimuljon az öltözékbe.

Milyen női csizma passzol egy alacsonyabb hölgyhöz?

Sok alacsonyabb nő addig halogatja a csizmavásárlást, ameddig csak lehet, hiszen tudják, hogy nincsenek egyszerű helyzetben. Pedig egy kis ügyességgel a női csizma hamar meglesz. Csak néhány apró szabályra kell figyelni, és pár tippet megfogadni annak érdekében, hogy a testmagasság egy cseppet se jelentsen gondot.

Egy magasabb szárral bíró női csizma esetén érdemes azt megvenni, aminek a szára a térd aljáig felér. Azért jó választás ez, mert segít abban, hogy a lábak hosszabbnak tűnjenek.

Aki pedig nem tud dönteni, vagy nem találja azt, amit akar, nyugodtan dönthet egy magassarkú női csizma mellett, hiszen ez mindenkinek tökéletesen áll. Egy olyan viseletről van szó, ami jól mutat az alacsony hölgyeken is. Sőt, a megfelelő modell és a megfelelő sarokméret mellett bármilyen testalkattal viselhető.