Mint, ahogyan már sokszor említettem, rengeteg hobbim van egyszerre és ezek közül, meglepően sokhoz szükséges valamilyen laboratóriumi eszköz használata. Ez valójában csak azért meglepő, mert egyik sem az a kifejezetten labormunka. Olyan dolgok érdekelnek, mint a terrarisztika különböző részei, horgászat, vadászat, stb.
Mivel ezek csak hobbyk, és meglehetősen széles körű a szükséges eszközök listája, nem tehetem meg, hogy mindent megvásároljak, így nagyon nagy könnyebbséget jelent egy olyan megoldás, mint a Kemlab Kft. által kínált laboratóriumi műszerek bérbeadása.
Ez persze, nem csak nekem nagyon jó megoldás. hiszen elsősorban a kis és középvállalkozások számára jött létre a laboratóriumi műszerek bérbeadása. Nekem csak olyan eszközök kellenek, mint a laboratóriumi mikor mérlegek és egyéb kisebb, olcsóbb eszközök, de lehetőség van a laboratóriumi mikor mérlegeken túl, a komolyabb, akár többmilliós eszközök bérlésére is.
Ez pedig nagymértékben megkönnyíti egy-egy vállalkozás életét. Sok esetben olyan felszerelésekről beszélünk, ami valóban nagyon drága, és évente csak pár alkalommal van rá szüksége egy cégnek, így teljesen felesleges lenne a megvásárlása.