Fiatal korunkban nagyon sokat hallgathattuk azt, hogy mennyire fontos minél többet tanulni. Sokan megfogadták ezt, míg mások inkább a dolgok könnyebbik végét igyekeztek megragadni. Teljesen mindegy, már felnőttként, hogy pontosan melyik csoportba tartoztunk, hiszen most is van a lehetőségünk tágítani a látómezőnket. Az M5 csatorna erre kiváló lehetőséget kínál. Egy olyan oktatási, ismeretterjesztő és kulturális műsorokat kínáló csatornáról van szó, amit kicsik és nagyok egyaránt bátran nézhetnek. A járványos helyzetben kifejezetten hasznosnak bizonyult, hiszen széles közönséghez tudott eljutni az M5 ezzel elősegítve, hogy a fiatalok felvegyék az online oktatás ritmusát és ne maradjanak le a különféle anyagokkal.

Természetesen az aktív tanulás mellett az érdeklődés is motiválhat bennünket abból a szempontból, hogy az M5-re kapcsoljunk. Kiváló dokumentumfilmek láthatók itt olyan kivételes emberekkel, amilyen David Attenborough. Megismerkedhetünk a természet különféle furcsaságaival, vagy elmerülhetünk a Mindenki Akadémiája egyedi programkínálatában.

Az M5 tehát mindenkihez szól, akit érdekel a természet változása vagy az épített környezet, valamint a kultúra fejődése. Gyalogszert járhatjuk be a csodás vidékeket az M5 jóvoltából és olyan tudással gazdagodunk, amit a folyamatosan pörgő életmódunk miatt jó eséllyel nem tapasztalnánk meg. Itt a kiváló lehetőség arra, hogy sok új ismeretet gyűjtsünk, amiket integrálva az eddigi tudásunkba egy komplexebb képet kapjunk a nagyvilágról. Az M5 jó eséllyel kelti fel szunnyadó érdeklődésünkét a különféle dolgok iránt, amik új távlatokat nyithatnak előttünk.