Az eredeti Bacardi Carta Blanca Superior rum 1962-ben született meg a Karib-térségben, pontosabban Puerto Ricoban. Jellemzője, hogy kristálytiszta, könnyed, mixelhető, és manapság a legjobb rum alapú koktéloknak ez a rum képzi az alapját. A Bacardi Carta Blanca, ahogy a rumok általában cukormelaszból készül, és gondosan kiválasztott tölgyfahordóban kerül érlelésre egy-két évig. A folyamat természetesen ezzel még nem ér véget, ugyanis az érlelést követően a rumokat összekeverik, majd egy faszenes szűrőn még egyszer átszűrik. Erre egyrészt azért van szükség, hogy elérje a jellegzetes Bacardi ízt, másrészt így lesz a rum kristálytiszta.

A Bacardi Carta Blanca íze és illata

A Bacardi egy jellegzetes ízvilágú rum, és a Bacardi Carta Blanca withe rum esetében sincs ez másként. Jellegzetesen könnyed rumról van szó, az ízében felfedezhető a trópusi gyümölcsök enyhe aromája, ugyanakkor az égetett barna cukor és a téli fűszerek aromavilág is. A lecsengése ugyan nem túl hosszú, de a vanília diszkrét édessége fedezhető fel benne. A könnyed ízvilága tökéletes a legtöbb rum alapú koktélhoz, mint a Maracuya Mistress, a Cuba Libre vagy a Bacardi Koktél. Ám a Bacardi Carta Blanca-nak nemcsak az íze, de az illata is jellegzetes.

Az illata, ahogyan íze is könnyed, de emellett a frissesség, a ropogósság is jellemi. Az aromakomponensei között a téli fűszerek aromája mellett kifinomult borsos fűszeresség is érezhető, ami természetesen az egyedi készítési eljárásnak és a tölgyfahordós érlelésnek is köszönhető. A Bacardi Carta Blanca tisztán is fogyasztható, ugyanakkor leginkább rum alapú koktélok alapanyagaként vált világszerte kedveltté és ismerté. A Bacardi Carta Blanca 1l és 0, 7 kiszerelésben kapható, és az ára 6-7 ezer forint körül mozog.

Nézz be az italkereso.hu oldalunkra és válogass kedvedre.