Egy-egy komolyabb beavatkozás előtt, nagyon gyakran van szükség fogászati röntgen felvétel készítésére, hogy a fogorvosunk megfelelő módon felkészülhessen a kezelésre, vagy, hogy kiderítsük, pontosan milyen problémával is állunk szemben.


Ez gondolom mindenkinek világos, hisz a fogászati röntgen tulajdonképpen ugyan az, mint egy általános röntgen, csak ezt épp a fogazat és állkapocs feltérképezésére specializálták.
Van viszont egy olyan helyzet, amiről sajnos nem hallottak még elegen, pedig nagyon hasznos lehet, ez pedig a bölcsességfogak helyzetének fiatalkori meghatározására szolgál. Ilyen vizsgálathoz, ma már rendelkezésre áll fogászati röntgen Veszprém lakosság számára is. A lényege pedig, hogy fiatal, 12-14 éves korban megtudjuk, a bölcsességfogak hogyan helyezkednek el az állkapocsban, így megjósolhatjuk a majdani növekedési irányokat és azt, hogy gondot fognak e okozni.Amennyiben igen, akkor még ebben a fiatal korban az eltávolítási beavatkozás is elvégezhető, ami jóvalkevesebb kellemetlenséggel jár, mint ha akkor távolítanák el, amikor már növekedik. Ilyen panoráma röntgen, vagy fogászati röntgen Veszprém területén a Veszprémi Fogászat rendelőjében található. Amennyiben az ön számára is szükséges lehet egy röntgenfelvétel készítése, vegye fel velünk a kapcsolatot.