A férfi öltöny egyetlen férfi ruhatárából sem hiányozhat. Persze nem mindegy, hogy milyen alkalomra szeretnénk majd viselni, s ezt egyébként a vásárláskor is megéri szem előtt tartani. A szabályok ma már némileg lazábbak, és az esküvői öltöny kiválasztásakor is szóba jöhetnek a lazább megoldások. Ugyanakkor a klasszikus öltönyök praktikussága mellett biztosan nem mehetünk el. S hogy milyen irányba mennek az aktuális trendek? Melyek azok a színek, amelyek újdonságnak számítanak, mégis abszolút férfias megjelenést biztosítanak?

 

Ha biztonsági játékos vagy, akkor a klasszikus fekete, sötétkék, szürke a Te színed. Ugyanakkor a kockás, a mályva vagy például a zöld is jelen vannak a jelenlegi trendek között. A színes megoldások a sportruházatban, a hétköznapi pólók és sportzakók között már néhány éve igencsak divatosnak számítanak. Ezeknek elegánsabb változatai is elérhetőek, akár az online vásárlás kényelmét kihasználva.

A férfi öltönyök között több népszerű szín közül is lehet választani, így a világosszürke, a középkék és akár a fehér is megtalálható az aktuális választékban. Azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy a méretre igazítás kérdése mellett biztosan nem lehet elmenni. Egy öltöny ugyanis akkor tökéletes, ha méretre szabott, és minden tekintetben passzol a felé támasztott követelményeknek. A választás során tartsd szem előtt azt is, milyen alkalomra vásárolnál, és milyen dress code érvényes az adott eseményen. Bár a szabályok e tekintetben is egyre lazábbak, de az alulöltözöttséget megéri elkerülni.

 

S hogy miért nem mindegy, milyen alkalmi megjelenésre esik választásod? Az eseménynek és a hangulatának megfelelő ruhadarabok alapnak számítanak. A méretre szabott, stílus és szín tekintetében is tökéletes ruházat magabiztosságodnak is jót tesz, ez pedig nélkülözhetetlen a mai kor férfijai számára. A tapasztalatok szerint a megfelelő elegáns öltözet hosszabb időn keresztüli viseléskor is kényelmesnek bizonyul, ráadásul kiemeli akár szemed, bőröd színét is. Ne feledkezz meg az olyan kiegészítőkről sem, mint egy menő karóra. Sok nő rajong azért, ha egy férfi a klasszikus értékeket előnyben részesítve az okostelefonja helyett inkább a karórát választja az idő figyelemmel követésére.