A teraszok, pavilonok, üvegházak és télikertek fedőanyagai sokat változtak az évek alatt. De a polikarbonát előtető megjelenésével mindenki egyetértett abban, hogy ez a megoldás tökéletesen megbirkózik a rábízott feladattal. Kiválóan átengedi a fényt és megbízható védelmet nyújt a csapadék ellen. Nyilvánvalóan nehéz olyan anyagot találni, ami csak pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen nincsenek tökéletes termékek. De ez a megerősített műanyag kivételt képez a szabály alól, mert az előnyeinek listája szinte kimeríthetetlen.

A polikarbonát előtető pozitív jellemzői közül mindenképpen ki kell emelni a könnyű súlyt és az erőt. A cellás szerkezetnek köszönhetően, képes meglehetősen nagy terhelésnek is ellenállni. Ez elegendő ahhoz, hogy ellenálljon a téli havazásnak és fagyoknak. A polikarbonát panelek különböző színekben érhetőek el. Színtől függően 11-85% között mozog a napfény áteresztő képességük. Képesek szétoszlatni a fényt és nem bocsátják át az ultraibolya sugárzást. A polikarbonát előtetőre a magas fokú biztonság és ütésállóság is jellemző.

Mikor tekinthetjük véglegesnek a teraszfedés árakat?

A tetőfedő anyagok megvásárlásakor és telepítésekor sok kérdéssel szembesülünk. Az egyik leggyakoribb, hogy mennyibe kerülnek a teraszfedés árak. Erre nem lehet egyértelmű választ adni, mert a végösszeget sok tényező befolyásolja. Először is dönteni kell a fedőanyag kiválasztásáról. Ezt még a terasz tervezésének szakaszában tanácsos megtenni, mivel a különböző típusú anyagoknak saját tartószerkezetre van szükségük. Ennek oka, hogy az anyagok mind a súlyukban, mind a beépítésük módjában különböznek.

A teraszfedés árak pedig jól tükrözik ezt a változatosságot. Másodszor, választani kell gyártót, modellt, bevonatot és színt is. Általában minden típusú tetőfedő anyagot több gyártó képvisel, amelyek többféle termékkel rendelkeznek és különböző formájú, típusú, színű modelleket kínálnak. Ez a részlet is befolyásolja a szerkezet teljes költségét. Minden terasz egyedi és a teraszfedés árakat csak egy adott projekt részletes megtervezése vagy a szakember távozása után lehet megnevezni.