Szakember segítsége nélkül bizony nem egyszerű megtalálni a tökéletes garázskaput és az ahhoz tartozó, nélkülözhetetlen kellékeket. Napjainkban sok hozzáértő tanácsolja a klienseknek az automata Nice kapunyitó billenős fajtájának a megvételét.

Ennek a kapunak a lapja egy elemből áll. Ez a változat az anyagát, mintáját, színét és méretét is tekintve megannyi változatban megvehető. Mivel a kapulap a nyitáskor és a záráskor kibillen, a tulajdonosnak kötelező a kocsiját a megfelelő távolságra leparkolnia a szerkezettől. Ezáltal elkerülhetőek a balesetek. Igazán népszerű ennél a fajtánál a vízszintes-sínes Nice kapunyitó. Ennek az ára is teljesen elfogadható. Egyetlen hátránya talán a kiegyensúlyozása, ami ugye a működési elv miatt van így. A meghajtómotor és a vezető sín is a födémre van szerelve. A Nice kapunyitó működtethető távirányítóval, de vannak már esetek, amikor a megfelelő applikációnak köszönhetően telefonnal vagy táblagéppel is kezelni lehet azt.

Az ilyen Nice kapunyitó esetében fontos megemlíteni, hogy ennek mindig van egy kerete, amelyik a kapunyílást némileg leszűkíti. Manapság, a legmodernebb, de egyben legegyszerűbb megoldásokat kereső vásárlók a WiFis kapunyitó mellett döntenek. Ez azért egy jó választás, mert ekkor az okostelefon teljes mértékben kiválthatja összes kapunyitót. Végre nem kell többet sok időt tölteni a kulcsok keresgélésével, hiszen a mobilon lévő alkalmazásnak köszönhetően oldható meg a WiFis kapunyitó kezelése. Ennek a használata megannyi szempontból is biztonságosabb a hagyományos kulcsoknál vagy távirányítóknál.

Talán a legfontosabb érv itt, hogy csakis az zárhatja és nyithatja a kaput, aki arra jogosult. A WiFis kapunyitó kompatibilis minden elektromos zárral és garázskapuval, illetve ha adott egy külső antenna, akkor akár 100 méterről is nyitni lehet például a kocsibeállót. A WiFis kapunyitó a biztonságot tekintve is kiváló. Ennél védve van a vezeték nélküli kommunikáció és a szoftver megoldások is, illetve a készüléken tárolt adatok is biztonságban vannak. Ezeknek az előnyöknek köszönhetően lett ez annyira kedvelt.