Sokan manapság úgy határozzák meg magukat, hogy ők „gamerek” vagyis játékosok, a legnépszerűbb video megosztó portálon is egyre több olyan csatornát és videót találhatunk ami a legújabb PlayStation 4 játékok bemutatásával foglalkozik például.

jatekokEzeknek a videóknak óriási nézetsége és rajongó tábora van. Mert ezek a videósok részrehajlás nélkül mondják el a véleményüket a játékokról és így az emberek egy árnyalt, őszinte képet kapnak a játékról mert a reklámok nyilván csak az előnyöket mutatják be viszont a videósok akiknek nem ez a feladatuk ők valóban a véleményüket mondják el.

Az interneten rengeteg fórumot találhatunk ami ezzel a közösséggel foglalkozik, vagy ahol a közösség tagjai oszthatják meg a tapasztalataikat, rengeteg tárgyat, ruhát találhatunk amin a játékok szereplői láthatóak tehát óriási kultúra alakult ki a játékok köré.

Manapság már ha kijön például egy PS4 játék nehéz az internen úgy mozogni, hogy ez ne jöjjön szembe, mert annyian foglalkoznak a témával már és nem csak azok akik gamerek vagy szorosan benne vannak ebben a világban hanem viszonylag kívülállók is.