A természet megad minden olyan fontos élelmiszert, amire csak szükségünk lehet. Gyakran kényezteti is ízlelőbimbóinkat azáltal, hogy kimondottan édes gyümölcsöket teremnek bizonyos növények. Az aszalt datolya egyre jobban felkapott finomság, ami tele van továbbá hasznos tápanyagokkal, amik pozitívan hatnak a szervezetünkre. Ilyen formában több vitamin és ásványi komponens is felfedezhető benne.

A magnézium és kálium miatt kimondottan jó hatással van az idegrendszerünkre nézve az aszalt datolya. A kalcium jelenléte pedig a csontrendszert és az immunrendszer is nagyban támogatja. A vas komponens pedig a vörösvértestek képzését segíti elő, így a vérszegénységgel küszködőknek kimondottan ajánlott az aszalt datolya csemegézése. Önmagában is bármikor fogyasztható, de süteményekbe, müzlibe is könnyen keverhető.

A kávé mellé kifejezetten kellemes rágcsálnivaló, főleg akkor, ha szeretjük az édes és keserű ízek egyedi kombinációját. Mindenképpen egy olyan nassolnivalóról van szó, amit megéri az étrendünk szerves részévé tenni, ha eddig nem tettük volna meg.

Nem csak magas cukormennyisége miatt ragadhatja meg a figyelmünket, hanem a kiemelkedő rosttartalma is hasznos, hiszen serkenti az emésztést. Mindenképpen érdekes megfigyelni, hogy a rendszeres aszalt datolya fogyasztás mellett miként fog javulni életvitelünk, fokozódni esetleg az emésztésünk. Ha már bizonyos szinten vétkezünk, hiszen a nassolás mellett voksolunk, akkor tegyük ezt olyan formában, hogy ne legyen miatta egyáltalán lelkiismeret furdalásunk, hiszen közben jótékony elemekkel tápláljuk szervezetünket.