Általában már csak kéthetente egyszer tudunk összegyűlni a baráti társasággal. Ez azért meglepő hír, mert eddig volt, hogy minden héten kétszer összeültünk, holott egy kis méretű albérletben laktunk a főváros egyik belső kerületében.

Most pedig egy kertes házban élünk, ahol annyi hely van partyt tartani, vagy szimplán csak beszélgetni, amennyit csak szeretnénk, mégis ritkábban találkozunk.

Ha a „gyűlések” gyakorisága nem is, de legalább a minősége megmaradt: éjszakákba nyúlóan szoktunk diskurálni szerelemről, halálról, filozófiáról, művészetről, na és persze olyan profán témákról, minthogy éppen ki készül beadni a válópert a szomszédság tagjai közül.

Legutóbb a weboldalak esztétikájára terelődött a szó. Beszélgetésünkből persze, az sem maradt ki, hogy mennyire sikerül hasznos oldalakat találnunk, olyan szempontból, hogy a kulcsszó és a megkapott találat milyen mértékben van köszönőviszonyban egymással.

Erre egészen sokszínű válaszok érkeztek a baráti társaság már félig alvó jelentkezői közül. Volt, aki minden találattal teljesen meg van elégedve, míg más nem is érti, hogy miért épp azok a weboldalak libbenek elő számára, amelyekre a legkevésbé sem kíváncsi.

Kérdezték aztán, hogy a közelmúltban volt-e olyan weblap, amelyet mind esztétikailag, mind pedig relevanciában kifogástalannak találtam.

Néhány pillanatnyi gondolkodás után az olajwebshop.hu jutott eszembe, ami nagyon jó szolgálatot tett nekem, amikor a motorolaj árak iránt érdeklődtem.

Arról nem is beszélve, hogy nemcsak a motorolaj árakba nyerhettem részletes bepillantást az olajwebshop.hu révén, hanem az olyan kivételesen jó minőségű termékekbe is, mint például a gyújtógyertyák, a fékfolyadékok, a motorolaj adalékok és kenőzsírok, valamint a fagyálló hűtőfolyadékok.

Azzal érveltem a többieknek – akik nem értették, hogy miért épp ezt az oldalt hoztam fel –, hogy rendkívül világosnak és átláthatónak találtam az olajwebshop.hu elrendezését.

Ha például rákattintottam valamelyik termékre, akkor minden lényeges információ elém került: a gyorsaságtól az egyszerűségen át egészen a hosszantartó használhatósági időig.

Különösen felkeltette az érdeklődésemet a Shell Helix Ultra 5W-40 motorolaj, amely egy dízel-és benzines motorok számára is ideális, 100 %-ig szintetikus motorolaj.

Rendkívül érdekesnek találtam ebben a motorolajban az aktív tisztító technológiát, amely hozzájárul ahhoz, hogy az adott jármű motorja nagyobb hatékonysággal működhessen, valamint védelmet nyújt a teljesítményt esetlegesen lerontó lerakódások és szennyeződések ellen.

Mindezen kívül, több gyártó is (pl. Porsche, Renault) jóváhagyta a nagyobb teljesítménnyel rendelkező járműveik számára, arról nem is beszélve, hogy a Ferrari ajánlását is magáénak tudhatja ez a motorolaj.

A többiek még e monologizálásom után sem tudták mire vélni, hogy miért pont egy autókiegészítőkkel foglalkozó weboldalról kezdtem el áradozni, de ez végülis mellékes.

Személy szerint nagyon meg voltam elégedve nemcsak az olajwebshop.hu küllemével, hanem a róla rendelhető termékek minőségével is.

A barátok persze egy idő után inkább elfordultak, táncoltak, vagy elkezdtek társasozni, szóval a hosszas érvelésem nem járt túl sok sikerrel.

Ez persze, nincs ráhatással az olajwebshop.hu iránti gondolataimra: éppen azt tudjuk legkevésbé megmagyarázni, hogy miért találunk szimpatikusnak valamit.

Pontosan úgy, ahogy a baráti társaság minden egyes tagja mindig akkor kortyol egy nagyot az italába (még, ha az málnaszörp is), amikor arról próbálom kérdezgetni őket, hogy ez vagy az épp miért tetszik nekik.

De hát, nincs mit tenni: az ízlés dolgában – úgy tűnik – nincs magyarázat.