Pár héttel ezelőtt, a családdal arra az elhatározásra jutottunk, hogy elmegyünk kocsikázni valami erdővel övezett vidékre. Valahogy megelégeltük ugyanis a főváros mindennapos zajait: a cifrábbnál cifrább kiáltásokat és káromkodásokat, a közlekedési eszközök fáradhatatlan robaját, a rengeteg embert, akik valahova mindig sietnek, ezért nem áll távol tőlük a tolongás és a lökdösődés, továbbá, nem is szégyellik tudtodra adni, hogy ők, illetve az ő sietségük sokkal fontosabb, mint a tiéd.

Az számukra teljesen mellékes, hogy mondjuk éppen eltörted a karod, és igen nagy szükséged lenne egy villámgyors gipszelésre, hiszen az a te problémád, nem az övék.

Mindezt leírva, ez így valóban elég stresszes környezetnek hangzik, nem csodálom, hogy már ki akartunk szabadulni belőle legalább pár órára.

Nagyon élveztük is az út kezdeti szakaszát: a kedvenc dalainkat hallgattuk, és kimondottan jó érzéssel töltött el bennünket, hogy távolodunk a várostól. Olyan volt, mintha pont a következő kanyarban lenne a szabadság.

Csakhogy, ez a kezdeti öröm hamarosan a mindennapokra jellemző feszültségbe torkollott: az autó valahogy egyre nehezebben vette a kanyart, és egy meglehetősen ijesztő hangot lehetett hallani a hátsó kerekek felől.

Ezért kénytelenek voltunk visszafordulni a város felé, mivel – bármennyire is vágytunk a nyugalomra – azt nem akartuk, hogy pl. egy medve martaléka legyünk, vagy, hogy bármilyen erdei állat vacsorának nézzen bennünket.

Tudtuk, hogy szükségünk lesz egy autó átvizsgálásra, ebben biztosak voltunk, a végzetét nem kerülheti el az ember.

Hazaérve, nyakunkba vettük az internet hullámait, és ráakadtunk a metaautoszerviz.hu-ra, amely igencsak szimpatikusnak tűnt számunkra.

Megtudhattuk ugyanis a metaautoszerviz.hu-ról, hogy három fajta autó átvizsgálás szokott lenni náluk: műszaki vizsga előtti átvizsgálás, adásvétel előtti átvizsgálás, továbbá fék-futómű autó átvizsgálás.

Mindez meglehetősen felkeltette a figyelmünket, mivel nem rendelkezünk túl jó tapasztalatokkal autó szervizelés terén.

A metaautoszerviz.hu azonban eloszlatta minden kételyünket: az autó átvizsgálás a lehető legprofibban zajlott le.

A fék, valamint a futómű vizsgálatát egy 17 pontos szempontrendszer alapján végzik a metaautoszerviz.hu-nál, amibe belefoglaltatik a futómű beállításának, a fékfolyadék szintjének, a stabilizátor rúdnak, valamint a stabilizátor szinteknek az alapos átnézése. Ilyen átvizsgálás esetén digitális lapon rögzítik az autó említett részeinek állapotát és legfontosabb jellemzőit, továbbá megjegyzésekkel is ellátják a nem megfelelőnek talált részeket.

Mi már teljesen meg voltunk győzve arról, hogy a metaautoszerviz.hu-val a lehető legminőségibb és legprofibb átvizsgálásban lesz része az autónknak.

Szerencsére, így is lett: rövid ideig kellett csak a szervizben hagynunk, és már fényt is derítettek a probléma forrására.

Elvileg a futóművel volt valami, aminek a pontos elmagyarázásához sajnos nem értek.

Még szerencse, hogy a metaautoszerviz.hu-nál ilyen tapasztalt szerelők dolgoznak.

A legközelebbi ilyen szabadságvágyból született kiruccanásunk már teljesen zavartalanul zajlott a metaautoszerviz.hu-nak hála: az autónk jobb lett, mint új korában, és már nem adta ki azt a túlvilági hangot sem.