A mai divatvilágot talán még nagyobb mértékben befolyásolja a kinézet, a látvány és ennek megörökítése, mint eddig valaha. Ezért egy kollekció fotózásnál minden részletkérdés fontos. Egy profi sminkes Budapest városában egyszerűen található- gondolják sokan. Pedig az esetek többségében a tapasztalatok ennek az ellenkezőjéről árulkodnak.

Egy rosszul elkészített smink akár az egész összképet is elronthatja, ezért érdemes utána nézni a szakember hátterének is. Erre talán nincs is egyszerűbb mód, mint a már meglévő munkák megtekintése, hiszen így könnyen kiderülhet, hogyan bánik az ecsettel az adott személy, volt-e már tapasztalata hasonló munkában, és milyen visszajelzések érkeztek a megrendelőktől.

Ez a néhány szempont pedig sok embert kizár lehetőségek listájából. Egy profi sminkes Budapesten valóban nem szaladgál minden utcán, de amikor megtalálja a megfelelőt, akkor biztos ragaszkodni fog hozzá, és elég egyszer alaposabb kutatást végezni, a későbbiekben tudni fogja, hogy jó kezekre bízta a munkát.