Manapság nagyon sok híres gyártó forgalmaz légkondicionálókat. A Gree, a Daikin, a Comfora, a Mitsubishi, a Fujitsu, a Toshiba és a Panasonic olyan klíma márkák, amelyek prémium modelleket kínálnak.

Ha szeretne stabil teljesítményű, halkan üzemelő, valamint hosszú élettartammal bíró készüléket, akkor mindenképpen érdemes az említett cégek termékpalettáját szemügyre vennie. A modern, minőségi légkondik természetesen nem csupán hűtésre, hanem fűtésre is alkalmasak.

A telepítést lehetőleg profi végezze, aki rendelkezik kellő tapasztalattal és szakértelemmel, amit dokumentummal is tud bizonyítani. A klíma márkák csoportosítva vannak az internetes áruházak oldalain, így egyszerűen ráakadhat arra, amit keres. A kiválasztásakor sokan bizonytalanok, ugyanis nincsenek tisztában azzal, hogy milyen erős berendezésre van szükségük.

A szakértők véleménye szerint, 10 négyzetméterenként 1 kW teljesítményt érdemes számolni. Az ismert klíma márkák többéves jótállást biztosítanak, ami csak akkor marad érvényben, ha a szerelés szakszerűen történik.