Eléggé kellemetlen az a felismerés, amikor egy szinte újnak számító berendezést ki kell dobni, mert nem lehet sem javítani sem pedig cserélni az alkatrészeit. Azonban a praktikus víztisztító alkatrészek cseréjét is lehetővé teszi.

Viszonylag kompakt berendezésről van itt szó, de ez nem azt jelenti, hogy a gyakran elhasználódó alkatrészeket ne lehetne helyettesíteni. Igaz, hogy ritkán történik ez meg a készülékekkel, de amikor fellép a probléma, akkor azonnal orvosolni kell. A meghibásodások közt viszonylag gyakori a csepegés, ami azt jelzik, hogy a tömítőgyűrű vagy elmozdult, vagy elhasználódott.

Ennek a cseréje nagyon egyszerű és gyors művelet. Azonban más a helyzet, amikor a cserélő szelep szorul javításra. Ilyenkor érdemes csövestől az egészet lecserélni, de figyelni kell arra, hogy a víztisztító alkatrészek közül azt a szelepet válassza ki, ami pontosan az Ön által használt vízszűrő típusához illik.

Így elkerülheti a méretbeli különbségekből adódó gondokat a beszerelés során és ugyanolyan hatékony lesz, mint újkorában.