Manapság megfigyelhető tény, hogy a tavaszi és nyári évszak egyre kevesebb csapadékkal jár, ezért szükség van bizonyos vizet pótló berendezésekre. Az öntözőrendszer ára éppen ekkor merülhet fel a leggyakrabban, hiszen megléte rengeteg fáradozással teli órát vehet le az ember válláról, illetve millió előnye is van. Elsőként érdemes felmérni a kert adottságait, ezáltal könnyebb képet lehet kapni a végső kívánt elrendezésről. Nem mindegy az öntözőrendszer ára tekintetében a mennyiség és a minőség sem.

A négyzetméter árakat koránt sem rövid idő megbecsülni, ez kimondottan sok tényezőtől függ. Az automata fajták mindenképpen többe fognak kerülni, mint a hagyományosabb társai, végső soron a megrendelő igényei alapján kerül kivitelezésre. Az öntözőrendszer ára a település, valamint a kiszállás helyszínével is összhangban van, mivel azok zónákra kerültek felosztásra. A napos és árnyékos felületek aránya sem lényegtelen, ennek köszönhetően ezt is figyelembe veszik a szakemberek a terepszemle során.

Az öntöző rendszer a lenyűgöző kert alappillére

A tavaszi, nyári csapadékmentes időszakok átvészelése a kertek és gyümölcsösök tekintetében nem egyszerű feladat, ezért jobb még időben gondoskodni a megfelelő vízpótlásról. Az öntöző rendszer ilyenkor tehet igazán jó szolgálatot, mivel rövidebb távon megtérül a befektetett költség és energia. A locsolás folyamata rendkívül fárasztó és időigényes, de sokkal hatékonyabb megoldásokkal is lehet számolni. A virágoskertek vagy termőterületek és zöld gyepek pedig felettébb vízhiányosak a száraz, meleg hónapok alatt.

Az öntöző rendszer a legkézenfekvőbb megoldás, amire csak gondolni lehet. Az automata rendszer népszerűsége napjainkban töretlen. Számos pozitívuma van, a folyadék elosztása az adott területen, a csendes üzemmód és természetesen az önműködés. A vízporlasztó fejek egységesen, precízen szórják szét a vizet, a lehető legkisebb pazarlással. Az öntöző rendszer csepegtető vagy permetező funkcióra is képes a kert adottságaihoz mérten. A beépített esőérzékelővel kitűnően elkerülhető a túllocsolás jelensége.